2020. október 18., vasárnap

Igazi ritkaság!Szép vastag 80 mikronos arany bevonatú Eterna-Matic óra az 1950-es évekből - Jelenlegi ára: 42 500 Ft


Az 1856. november 7. -én született óramárka a mai napig a stabilitást és az exkluzivitást jelképezi. A két alapító, az orvos Josef Girard, és a tanító Urs Schild mindig arra törekedett, hogy kezei közül minőségi darabok kerüljenek ki.
A grencheni műhelyből 1876-ban kerültek ki az első órák, és innentől kezdve nem volt megállás a minőség elterjedésében.
A családi vállalkozást ugyan 1995-ben megvásárolta a Porsche Family, ám az értékéből mit sem vesztett a márka, hiszen a Porsche Family nagy szaktudásával csak hozzáadott az óra eredeti értékéhez. Miközben megőrizte annak tradicionális voltát is. A magas minőségért és a csodálatos órákért 1998-tól így már a Porsche Design-nak mondhatunk köszönetet.
Ma az Eterna azon kevés óramárkák közé tartozik, ahol az óra szívét, azaz magát a szerkezetét saját gyáron belül állítják elő. Az órák viselői így a modernitás mellett, egy precízen megalkotott műremeket is a csuklójukra vehetnek. Hiszen a cég filozófiája sem szól másról, mint a művészi tökéletességre való maximális törekvésről.
 
Az Eternáról mérföldkövekben:
    1914-ben Bernben, a Svájci Nemzetközi Kiállításon az Eterna mutatta be elsőként az ébresztő funkciós karórát.
    1930-ban Baguette Calibre modelljével az Eterna bebizonyította, hogy a technika és a divat megfér egymás mellett.
    1948-ban az Eterna felállította az önfelhúzós karórák nemzetközi szabványát.
    1956-ban az Eterna 100. évfordulóját ünnepelve bemutatta a máig legsikeresebb óráját, a Centenairét.
    1962-ben az Eterna piacra dobta az abban az időben legvékonyabbnak számító férfi karóráját, az Eterna. Matic 3000-et.
    1980-ban a világon elsőként az Eterna bemutatta 0, 98 mm szélességű analóg kvarc óráját.
    1980-ban az Eterna megnyerte a Grand Prix Triomphe de l’ Excellence Européenne díját, mellyel a minőség, kultúra és esztétika jeles képviselőit jutalmazzák.
Gyűjteményből  kihagyhatatlan  de hordásra sem utolsó gyünyörű Eterna-Matic karóra  szép 80 mikronos arannyal bevont tokkal  kb az 1950 -es évekből szép új retro  bőr szíjjal!
Az 5, 10, 20 mikronos aranyozást  galvanizálással vitték fel a tokra. A gold field, plaqué  hengerléssel, sajtolással vittek a hordozó fémre általában  40, 80, 100 mikronos vastagsággal ami nagyon tartós felületet ad.
Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!
Szép számlap  szerelt arany indexekkel szép mutatókkal.. Szép vastag arannyal bevont tok csavarós acél hátlappal. Karc mentes plexi. Automata szerkezete teszi dolgát működik. Dátum kijelzés. Hozzá szép új bőr szíjjal . Igazi  gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a szép  Eterna  óra. A képek magukért beszélnek. Mérete: 33mm korona nélkül. Legnagyobb tok átmérő (fülekkel) 44mm.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "; felhasználó további termékei"; -re kattintva
Posta: 800 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 42 500 Ft
Az aukció vége: 2020-10-18 19:36 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése