2020. szeptember 19., szombat

Keskenylevelű pálmaliliom - Yucca angustissima - Mínusz 10 fokig fagytűrő jukka! 5 mag! - Jelenlegi ára: 450 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Yucca angustissima – keskenylevelű pálmaliliom
5 db mag!
Arizona, Új-Mexikó és Utah homokkősziklás sivatagjainak hegyoldalain, 200-900 méteres tengerszint feletti magasságban őshonos, szúrós levelű növény. Látványos fehér virágait és éretlen terméseit az őslakos indiánok főzve és sütve fogyasztották. Leveleiből kosarakat és seprűket, a levélrostokból ecsetet készítettek, magas szaponin tartalmú gyökereit szappanként használták fel.
A fagytűrése kb. mínusz 10 fok körüli, ezért Magyarországon kockázatos a szabadban teleltetni, de fűtetlen télikertben, vagy nyáron a szabadban, télen világos, hűvös helyen teleltetve nevelhető. Fontos, hogy talaja nagyon jó vízáteresztő legyen, mert a pangó vizet nem bírja. Kedveli a tűző napsütést, és a száraz meleget. Kiváló szárazságtűrő.
A magokat langyos vízben áztassuk egy napig, majd ezután vessük el jó vízáteresztő, homokos talajba. A magokat csak leheletvékonyan takarjuk. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk megszikkadni két öntözés között. Az optimális csírázási hőmérséklete 20 fok körüli. Csírázási ideje 4-8 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2020-09-19 14:41 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése