2020. március 13., péntek

A gyermekkirály - Robert Merle - Jelenlegi ára: 2 500 Ft

A gyermekkirály - Robert Merle
A gyermekkirály-ban újra találkozhatunk a Libben a szoknya elbeszélő hősével, az ifjú, művelt Siorac lovaggal, aki heves vérű kamaszból időközben a király belső szolgálatára rendelt első nemesúr, érett férfi lett, s apja nyomdokain haladva legfőbb céljának a kicsi király odaadó szolgálatát tartja.
XIII. Lajos, a gyermekkirály mindössze kilencéves, amikor apját, IV. Henriket meggyilkolják. A regény azt a hétéves időszakot meséli el, amely Medici Mária régensségével kezdődik, s az ifjú Lajos ama fegyvertényével ér véget, mellyel a király visszaszerzi zsarnok anyjától a hatalmat, meggyilkoltatván kegyetlen és kapzsi kegyencét, a firenzei Concino Concinit.
Merle sok melegséggel, gyengédséggel, megértéssel mutatja be a mostoha sorsú gyermekkirályt, akit a királyné és környezete gyámoltalan, gyermeteg ifjúnak, már-már gyengeelméjűnek próbál feltüntetni, holott Lajos éles eszű, megfontolt, talpraesett fiatalember, s igazat szól, mikor a regény végén azt mondja: "Szeretnek a franciák. Jó királyuk leszek
Sorozatcím:: Francia história
Fordítók: Pór Judit
Borító tervezők: Görög Júlia
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás éve: 1995
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Alföldi Nyomda
ISBN: 9630757680
Kötés típusa:: kemény papírkötés
Terjedelem: 527 oldal
Méret: __edition. size. text
Súly: 0. 50kg
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**90952334**)]

Jelenlegi ára: 2 500 Ft
Az aukció vége: 2020-04-02 18:36 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése